Hoe je Samsung SmartThings kunt gebruiken met een slimme koelkast

Slimme koelkasten zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun huishouden te verbeteren en te vergemakkelijken. En met Samsung SmartThings, een platform voor slimme apparaten van Samsung, kun je de slimme koelkast nog gemakkelijker gebruiken en integreren in je slimme huis. Samsung SmartThings en je slimme koelkast. Een slimme combinatie!

SmartThings app van Samsung

SmartThings heeft veel te bieden. Het betreft een platform om al je slimme apparaten in huis te bedienen via een smartphone of tablet. De app is gebruiksvriendelijk, handig en overzichtelijk. Je hoeft geen techneut te zijn om de applicatie te gebruiken.

De app heeft de mogelijkheid om tal van slimme apparaten in je huis te bedienen. Denk hierbij aan onder andere je lichten, de airconditioning, slimme stekkers, de deurbel én uiteraard je slimme koelkast. De mogelijkheden zijn enorm.

Bij Slimme Koelkast.be staan we in dit artikel stil bij het gebruik van SmartThings voor je slimme koelkast.

SmartThings Slimmekoelkast.be

Samsung Family Hub

De slimme koelkasten van Samsung zijn gekend als de Family Hub koelkasten.

Koppel SmartThings met een Family Hub en geniet van opties zoals bv. SmartThings Cooking waarbij recepten worden voorgesteld of de View Inside functie waarmee je de camera in je koelkast kan raadplegen.

De Samsung Family Hub slimme koelkasten zijn uitgerust met een groot kwalitatief touchscreen. Een grote tablet die verwerkt is in de deur van de koelkast. SmartThings is ook te installeren op je Family Hub en te bedienen via het touchscreen. Meer informatie over de functies op de Family Hub vind je in dit artikel dat we schreven.

Niet enkel kunnen Samsung slimme koelkasten aan SmartThings gekoppeld worden, maar ook andere merken kunnen aan de app worden toegevoegd. Bekijk verder in dit artikel de intructievideo’s.

SmartThings Slimmekoelkast.be

Downloaden, installeren en koppelen

Om Samsung SmartThings te gebruiken met een slimme koelkast, moet je eerst de SmartThings-app downloaden op je smartphone of tablet. Downloaden kan in de Google Playstore of in de Apple App Store .

Vervolgens moet je de slimme koelkast aansluiten op het wifi-netwerk en de SmartThings-app openen. Volg de instructies in de app om de koelkast te verbinden met SmartThings.

SmartThings is te gebruiken op deze koelkast.

Instructievideo’s

SmartThings koppelen met een Samsung Family Hub

SmartThings koppelen met koelkast van ander merk

Gekoppeld … wat nu?

Eenmaal gekoppeld, kun je de slimme koelkast bedienen via de SmartThings-app. Dit betekent dat je de koelkast kunt aanpassen wanneer je niet thuis bent, voedsel kunt beheren, boodschappenlijsten kunt maken en meer. Bovendien kun je de koelkast integreren met andere slimme apparaten in je huis, zoals slimme verlichting of slimme stekkers, zodat je alles vanaf één centrale app kunt beheren.

Binnenkijken in je koelkast

Door middel van de camera in je koelkast kan je – via de Samsung SmartThings app – binnenkijken. Heel eenvoudig. Bekijk deze video om er alles over te weten te komen.

Amazon Alexa & Google Assistant

Als je een Amazon Alexa of Google Assistant hebt, kun je de slimme koelkast ook bedienen met spraakbesturing. Hiervoor moet je de koelkast koppelen aan de spraakassistent via de SmartThings-app. Vervolgens kun je de koelkast openen, de temperatuur aanpassen of andere acties uitvoeren door simpelweg te spreken met de spraakassistent.

SmartThings is te gebruiken op deze koelkast.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een manier om je huishouden te verbeteren en te vergemakkelijken, kan het gebruik van Samsung SmartThings met een slimme koelkast een goede keuze zijn. Neem de tijd om te ontdekken welke functies beschikbaar zijn op het platform en hoe je ze kunt gebruiken om het leven gemakkelijker te maken.