10 verschillen tussen een traditionele en een slimme koelkast

1. Prijs

Smart koelkasten zijn vaak duurder dan traditionele koelkasten vanwege hun geavanceerde technologie.

2. Connectiviteit

Intelligente koelkasten zijn verbonden met het internet en kunnen worden bediend via een app op een smartphone of tablet. Traditionele koelkasten hebben geen internetconnectiviteit.

3. Voedselinventaris

Smart koelkasten kunnen bijhouden wat er in de koelkast zit en kunnen zelfs suggesties doen voor maaltijden op basis van de beschikbare ingrediënten. Gewone koelkasten bieden deze functie niet.

4. Voedselbewaring

Slimme koelkasten kunnen voedsel langer vers houden dankzij technologieën zoals vacuümverpakking en luchtzuivering. Traditionele koelkasten hebben deze technologie meestal niet standaard geïnstalleerd.

5. Voedselfotografie

Slimme koelkasten kunnen foto’s maken van de inhoud van de koelkast en deze naar een app sturen, zodat u altijd kunt zien wat er in de koelkast zit, ook als u niet thuis bent. Gewone koelkasten hebben geen camera.

6. Boodschappenlijst

Intelligente koelkasten kunnen een boodschappenlijst maken op basis van wat er in de koelkast ontbreekt. Deze lijst kan worden gedeeld met anderen in het huishouden of naar de supermarkt worden gestuurd om boodschappen te laten bezorgen. Traditionele koelkasten kunnen geen boodschappenlijst maken.

7. Recepten

Slimme koelkasten kunnen recepten aanbevelen op basis van de ingrediënten die in de koelkast liggen. Ze kunnen ook instructies geven voor het bereiden van deze recepten. Gewone koelkasten weten niet wat de inhoud is en kunnen bijgevolg geen recepten opmaken.

Meer informatie
artandcraft.com (€2.998,00)

8. Koeling op afstand

Smart koelkasten kunnen vanaf een afstand worden bediend via een app, zodat u bijvoorbeeld de temperatuur kunt aanpassen of de deur kunt openen als u vergeten bent om hem dicht te doen. Traditionele koelkasten zijn niet verbonden met het internet en kunnen dus niet gekoeld worden vanop afstand.

9. Diagnostische problemen

Intelligente koelkasten kunnen zichzelf diagnosticeren als er problemen zijn en deze melden aan de gebruiker. Gewone koelkasten hebben deze functie niet.

10. Afmetingen

Slimme koelkasten kunnen groter zijn dan traditionele koelkasten vanwege de extra technologie en functies die ze bieden.

Alles op een rijtje …

In dit artikel ‘ 10 verschillen tussen traditionele koelkasten en slimme koelkasten ‘ zetten we graag alles voor je op een rij:

Traditionele koelkastSlimme koelkast
GoedkoperDuurder
Geen internetconnectiviteitVerbonden met internet
Geen voedselinventaris-functieBiedt voedselinventaris-functie
Geen speciale technologieën voor voedselbewaringBiedt technologieën voor voedselbewaring, zoals vacuümverpakking en luchtzuivering
Geen voedselfotografiefunctieBiedt voedselfotografiefunctie
Geen boodschappenlijstfunctieBiedt boodschappenlijstfunctie
Geen receptenfunctieBiedt receptenfunctie
Geen afstandsbedieningKan vanaf afstand worden bediend
Geen diagnostische problemenKan problemen diagnosticeren en melden aan gebruiker
Kan kleiner of gelijk aan slimme koelkasten zijnKan groter zijn dan traditionele koelkasten